Beveiligers Schiphol trekken aan de bel

Beveiligers Schiphol trekken aan de bel
09-03-2016 10:47 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De invoering vorig jaar van een nieuw beveiligingssysteem op Schiphol heeft geleid tot hoge werkdruk van de beveiligers, lange wachtrijen en een verhoogd risico op onveilige situaties. Dat komt naar voren in een enquête van FNV Beveiliging onder de bijna 550 beveiligers. De resultaten worden woensdagmiddag aangeboden aan de directie van Schiphol.

De resultaten van de enquête zijn schokkend, stelt FNV: 66 procent van beveiligers vindt dat de veranderingen sinds juni 2015 een negatief effect hebben op hun alertheid, wat de risico’s voor de veiligheid vergroot. Ze zeggen last te hebben van lawaai, extreme temperaturen en de verlichting. Ook moeten ze vaak te lang achtereen doorwerken.

De problemen worden volgens FNV veroorzaakt doordat Schiphol al jarenlang bezuinigt op beveiliging. Beveiligingsbedrijven zijn daartoe aangezet door Schiphol dat in een moordende concurrentieslag verwikkeld is.

Meer personeel

FNV benadrukt dat het onderzoek is gedaan tijdens de winterperiode wanneer het relatief rustig is. Ook in deze periode bleek de werkdruk onder beveiligers hoog: Bijna 90 procent vindt dat de werkdruk sinds juni 2015 is toegenomen, omdat er te weinig personeel wordt ingezet.

De beveiligers pleiten voor meer personeel en strikte naleving van de de normen voor veilig en gezond werk, inclusief een pauze van dertig minuten om de twee uur. Ook willen ze dat de problemen rond lawaai en verlichting worden opgelost.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden