Politie: veel overtredingen tijdens transport- en milieucontrole

Politie: veel overtredingen tijdens transport- en milieucontrole [+foto's]
09-03-2016 09:25 | Controles | auteur Redactie [FE]

DRACHTEN - De Politie Fryslân heeft dinsdag een transport- en milieucontrole gehouden op de A7 in samenwerking met de Landelijke Eenheid, Team verkeer en het RDW.

Tijdens deze controle bleek er veel mis getuige de vele processen-verbaal die zijn uitgeschreven.

Er werden negen boetes gegeven voor overbelading, twee voor gladde banden en drie voor mogelijk afvallende lading. Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor een niet geijkte tachograaf, lengte-overschrijding en het niet in orde hebben van de vervoersdocumenten.

"Bovenstaande prossen-verbaal worden uitgeschreven vanwege de mogelijkheid tot het in gevaar brengen van het overige verkeer. Naast de uitgeschreven processen-verbaal zijn er diverse waarschuwingen uitgedeeld voor kleinere overtredingen", aldus Politie Oost-Fryslân.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden