Clicky

 Onderhoudswerkzaamheden A7 Sneek - Bolsward

Onderhoudswerkzaamheden A7 Sneek - Bolsward
08-03-2016 11:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SNEEK/BOLSWARD - Rijkswaterstaat voert van maandag 14 maart tot en met woensdag 20 april grootschalig onderhoud uit aan de A7 tussen Sneek en Bolsward. Over een lengte van ongeveer zeven kilometer wordt het asfalt vervangen voor zeer open asfalt beton (ZOAB).

Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg niet alleen veiliger, maar ook stiller. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan de tussenliggende viaducten en de Kruiswaterbrug bij Bolsward.

Werkzaamheden en hinder

De werkzaamheden worden van 14 maart tot en met 20 april uitgevoerd aan de A7 van Sneek richting Bolsward. In de periode van 11 tot en met 13 april worden de werkzaamheden uitgevoerd aan de A7 van Bolsward richting Sneek. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met afsluitingen en mogelijke verkeershinder. Voor het verkeer is één rijstrook beschikbaar.

Ter plaatse geldt voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd en goed voorbereid op weg te gaan door de website vanAnaarBeter te raadplegen en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Afsluitingen

Vanwege werkzaamheden aan de Kruiswaterbrug bij Bolsward is de A7 vanaf Bolsward Oost richting Afsluitdijk in de nachten van 4 en 5 april geheel afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de rondweg Bolsward en de N359. Gedurende een aantal dagen zijn de op- en afritten Bolsward (17), Bolsward Oost (18) en Nijland (19) afgesloten voor het verkeer. Borden langs de weg geven de specifieke data en tijd aan.

Bushaltes

Van maandag 14 maart tot en met vrijdag 18 maart en op woensdag 6 april is de bushalte aan de A7 bij Nijland richting Afsluitdijk afgesloten. De bushalte aan de A7 bij Nijland richting Sneek is van maandag 11 april tot en met woensdag 13 april afgesloten.

Weersgevoelige werkzaamheden

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Regulier onderhoud

Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Foto's

  • s bakker
    koerierdienst sneek
  • Smilda
    Smilda
  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats