Clicky

 
Transport Online - Commissaris Wim van de Donk opent LNG tankstation in Veghel

Commissaris Wim van de Donk opent LNG tankstation in Veghel

Commissaris Wim van de Donk opent LNG tankstation in Veghel
07-03-2016 15:47 | Transport Online | auteur Redactie [FE]

VEGHEL - Afgelopen vrijdag hebben Van den Broek Olie, Greenpoint Fuels en Rolande officieel hun nieuwe trucktanklocatie in Veghel in gebruik genomen. Bij deze truckstop kan er naast diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) en CNG (gecomprimeerd aardgas) getankt worden. Commissaris van de Koning Wim van de Donk nam de eerste LNG tankbeurt voor zijn rekening.

Het tankstation aan de Doornhoek in Veghel is al enkel weken in gebruik maar werd afgelopen vrijdag officieel geopend door commissaris van de Koning Wim van de Donk. Hij benadrukte het belang van een sterke logistieke sector voor de provincie Brabant en zei dat “het geweldig is om te zien dat Brabantse bedrijven hierin ook visie tonen en het voortouw durven nemen. Dit is van cruciaal belang om de positie van Brabant als logistieke spil van Nederland én Europa verder uit te bouwen. De provincie draagt dit soort initiatieven van Brabantse ondernemers dan ook een warm hart toe.”

Hij maakte graag van de gelegenheid gebruik om zelf een vrachtwagen met LNG af te tanken.

Truckstop Veghel is een realisatie van Van den Broek uit Veghel, Greenpoint Fuels uit Milheeze en Rolande LNG uit Tilburg. Deze drie Brabantse bedrijven zagen al snel het potentieel van LNG (en op termijn Bio-LNG) als alternatieve transportbrandstof en besloten om samen aan de Doornhoek in Veghel een tankstation te bouwen waar LNG, CNG en traditionele diesel kan getankt worden. Momenteel worden bij Truckstop Veghel reeds dagelijks zo’n 25 LNG-trucks afgetankt, de verwachting is dat dit tegen eind 2016 zal groeien naar 50 á 60 trucks per dag.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats