Goud voor MAN: 'iF Gold Award 2016' voor Lion's Intercity

Goud voor MAN: 'iF Gold Award 2016' voor Lion's Intercity
07-03-2016 13:14 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN(D) - Het nieuwste lid van de MAN-busfamilie heeft de felbegeerde iF International Forum Design award gewonnen in de categorie ‘Auto’s/Voertuigen/Fietsen’. Tijdens de iF Design Award Night in München werd de MAN Lion’s Intercity afgelopen week onderscheiden met de iF Gold Award 2016. Daarmee was hij één van de 75 prijswinnaars die werden gekozen uit in totaal 5.295 inzendingen die meedongen naar een award. In zijn categorie versloeg de MAN Lion’s Intercity onder andere diverse sportwagens en motorfietsen van gevestigde merken.

“Deze tweeverdiener voor het intercity bus-segment laat zien hoe standaard designvraagstukken op een inspirerende wijze kunnen worden opgelost. De bus maakt indruk vanwege zijn tijdloze ontwerp, duidelijk gedefinieerde lijnen en uitgebalanceerde proporties”, luidde het juryrapport, opgesteld door 58 designspecialisten.

Tot de criteria om in aanmerking te komen voor de award, die sinds 1953 jaarlijks wordt uitgereikt, behoorden het uiterlijke voorkomen en de vorm van de producten, evenals de mate aan innovatie, ergonomie, functionaliteit en bewustzijn voor het milieu.

De MAN Lion’s Intercity, die eind 2015 voor het eerst aan het grote publiek werd gepresenteerd, combineert comfort van topklasse met een hoge mate aan functionaliteit, veiligheid en de topkwaliteit van MAN. De bus vestigt niet alleen nieuwe standaards door zijn pakkende, aerodynamisch geoptimaliseerde design en uitstekende rijeigenschappen, maar bovenal ook door zijn lage brandstofverbruik en lage Total Cost of Ownership.

Na eerdere onderscheidingen als de Red Dot Design Award, de iF Design Award en de German Design Award, is de iF Gold Award 2016 de 13e designprijs voor MAN, wat het succes van de voertuigen van MAN en NEOPLAN op het gebied van design en esthetiek onderstreept.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden