100 kilo cocaïne; drie verdachten aangehouden

100 kilo cocaïne; drie verdachten aangehouden
07-03-2016 11:33 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche hebben 100 kilo cocaïne in beslaggenomen en drie verdachten aangehouden. De mannen, in de leeftijd van 23 tot 52 jaar oud, zijn bekenden van de politie. Zij zijn in bewaring gesteld.

De zaak kwam aan het rollen door informatie uit een lopend onderzoek. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam gingen de rechercheurs aan het werk. Tijdens het onderzoek dat maandagochtend 29 februari 2016 gestart werd, stuitte het rechercheteam op een aantal verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met de handel in cocaïne. Gedurende het onderzoek werd gebruik gemaakt van een Observatie- en arrestatieteam, meldt de politie.

Nadat er tijdens een ontmoeting vermoedelijk sprake was van een overdracht van verdovende middelen werd besloten tot de aanhoudingen over te gaan. Het arrestatieteam wist de drie verdachten in de Amsterdamse Pijp op straat aan te houden. Rechercheurs doorzochten in de aanwezigheid van een rechter-commissaris een woning en troffen daar 50 kilogram cocaïne aan.

Bij nader onderzoek in een inbeslaggenomen auto werd nog eens 50 kilogram cocaïne aangetroffen. Naast de verdovende middelen zijn een vuurwapen, meerdere gsm’s en tablets in beslag genomen. De verdachten zaten in de volledige beperkingen en daarom is dit persbericht niet eerder uitgebracht.

Het is onderwerp van onderzoek of deze 100 kilo cocaïne voor de Nederlandse markt bestemd was.Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden