Clicky


Juridisch Advies: Let op bij opvolgend vervoer onder de CMR

Juridisch Advies: Let op bij opvolgend vervoer onder de CMR
07-03-2016 10:58 | Transport | auteur Redactie [FE]

DE WESTEREEN - In het wegvervoer doen zich, net als in andere takken van arbeid, kwesties voor waarin u zich afvraagt hoe dit bij de wet geregeld is. Zeker als transportondernemer wilt u goed geïnformeerd blijven.

Op onze website behandelt Mr. René de Bondt, advocaat, op regelmatige basisjuridische zaken. Mr René de Bondt is advocaat bij Levenbach&Gerritsen Advocaten Schiphol-Rijk. Hij heeft een jarenlange ervaring binnen de transportsector. In deze rubriek bespreekt hij actuele juridische onderwerpen in de wereld van de logistiek.

Deze keer is het thema het opvolgend vervoer en de CMR.

Dat transportbedrijven aan de lopende band het vervoer aan elkaar uitbesteden is geen nieuws. Weinig vervoerders zullen zich dan realiseren dat er sprake kan zijn van opvolgend vervoer. Hiervoor geldt een aparte regeling in de CMR die in de praktijk veel vragen oproept. Een onderdeel hiervan vormt een regresregeling die vervoerders helpt om de schade op elkaar te verhalen. Door een uitspraak van de Hoge Raad is de toepassing van het opvolgend vervoer sterk uitgebreid. Vervoerders die veel in opdracht van andere vervoerders rijden moeten hier scherper dan voorheen op letten.

Lees hier verder!