Clicky

 
Transport Online - Scania viert 125ste verjaardag op Transport Compleet Hardenberg

Scania viert 125ste verjaardag op Transport Compleet Hardenberg

Scania viert 125ste verjaardag op Transport Compleet Hardenberg
07-03-2016 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDENBERG - Scania pakt feestelijk uit op Transport Compleet van 15 tot en met 17 maart in Hardenberg. Vanwege het 125-jarig bestaan staat de gezellige stand geheel in het teken van deze mijlpaal. Liefhebbers van stijl en luxe kunnen bovendien hun hart ophalen met de speciale Crown edition, die de primeur beleeft op de stand. De Streamline met nét dat beetje extra.  

In Hardenberg is er op de stand een bijzondere 125 jaar entourage. Zo heeft Scania twee grote blikvangers op de stand staan. Dat is allereerst een Scania-Vabis L56 4x2 uit 1965. Deze trekker met een acht liter zescilinder D8 lijnmotor was met zijn bovenliggende nokkenas destijds zijn tijd ver vooruit. Er kwam een vermogen van 140 pk uit. Ook in de jaren zestig stond veiligheid al hoog in het vaandel bij Scania.

Zo kreeg de L56 al een gescheiden remsysteem zodat bij een leidingbreuk nooit het hele remvermogen wegviel. Bijzonder detail aan dit exemplaar is dat het de eerste truck is die de, in 1965 officieel net geopende, Scaniafabriek in Zwolle verliet. De auto is na een lang werkzaam leven door de fabriek teruggekocht en geheel in originele staat hersteld.

De tweede eyecatcher is geheel van deze tijd. Het is de eerste R520 V8 Streamline in de speciale Crown Edition uitvoering in Nederland. Extra luxe voor iedereen met het Scaniahart op de juiste plaats. De Crown Edition verenigt Scania kwaliteit, service en bewezen brandstofefficiëntie met de overtreffende trap op het gebied van luxe en slimme stijlvolle details.

Zo is de Crown Edition op Hardenberg gespoten in Pure Black metallic dat nét niet gewoon zwart is. Daarna wordt het oog direct getrokken door de speciale koplampen met Xenon en geïntegreerde LED-dagrijlichten. Het ingetogen Crown Edition logo op de deur versterkt het statement van de auto.

Standaard komt elke Crown Edition al met Xenon koplampen met reinigingsmodules, mist- en verstralers in de bumper. LED achterlichtunits, automatische klimaatregeling, een instrumentenpaneel met een groot kleuren display en, in geval de keus valt op een retarder, ook Adaptive Cruise Control . Waarna de klant zelf nog kan kiezen uit een groot aantal upgrade pakketten om zijn Crown Edition naar eigen inzicht verder te customizen.

In het 125-jarig bestaan van Scania zijn diverse grote mijlpalen bereikt. Eén van de belangrijkste daarvan is de reductie van het brandstofgebruik wat bij Scania al decennia voorop staat. Met de introductie van de 410 en 450 pk zescilinder SCR-only motoren is dit tot een nieuw hoogtepunt gebracht.

Dat de SCR-only reeks van Scania bijzonder zuinig in de praktijk is, wordt door transportbedrijven enthousiast bevestigd. Om deze motoren optimaal in te zetten, biedt Scania bij elke aflevering een gratis Driver Training aan. In combinatie met de vrijloopretarder, connected services, Active Prediction en Ecoroll 2 kan de transporteur de brandstofrekening nog verder terugdringen.

Connected services zorgt voor een realtime verbinding tussen truck, basis en dealer en geeft de transportondernemer een krachtig instrument om zijn Total Cost of Ownership tot achter de komma te beheersen. Dit kan, bijvoorbeeld, in de vorm van uitgebreide Fleet Management informatie of via Remote Diagnostics waardoor de Scania werkplaats op afstand de conditie van de truck kan uitlezen. Hierdoor kan het reguliere onderhoud nog beter worden voorbereid en is de truck snel weer op de weg.

Partsline: Manufacturers Quality Only

Direct naast de Scania stand staat Partsline - Truck & Trailer Parts en Services. Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voertuigpark van de klant over. Het zoeken naar de juiste oplossing is de uitdaging die Partsline met beide handen aanpakt. Partsline levert kwaliteitsproducten en onderdelen direct bij de klant af. Flexibel en snel.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden