Transport Online - DAF CF voor Lootsma Tanktransport & Tankcleaning

DAF CF voor Lootsma Tanktransport & Tankcleaning

DAF CF voor Lootsma Tanktransport & Tankcleaning
05-03-2016 15:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BOLSWARD - Vrijdag 4 maart kreeg Lootsma de sleutels overhandigd van de eerste DAF uit een serie van vier. Het is een DAF CF Euro 6 440 FT Super Space Cab, wederom speciaal op maat gemaakt, zoals Lootsma van Bedrijfswagen Service Friesland gewend is.

Dezelfde raakvlakken

Vorig jaar mocht Bedrijfswagen Service Friesland al vier maal een DAF CF afleveren aan Lootsma in Bolsward, en dit is vast omdat Hiele, Oene en Sjaak met dezelfde klantgerichte instelling werken als Heine, Anne en Rinze. Beide bedrijven hebben passie voor het vak, een grote klantbetrokkenheid en korte lijnen, waardoor klanten snel de juiste persoon aan lijn krijgen.

Comfort voor een week van huis

Gemakkelijk in- en uitstappen is belangrijk bij een truck in deze klasse. Praktisch is de lage cabinevloer van slecht 1,18 m bij deze uitvoering met de Paccar MX=11-motor. Daardoor kan volstaan worden met twee of drie opstaptreden. De DAF CF heeft een riante ruime slaapcabine en een ultra-ruime Space Cab, waardoor we gerust kunnen zeggen dat de DAF alle comfort heeft voor een week van huis. In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar vormt de DAF CF de ideale oplossing. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk is DAF in staat een bijzonder licht voertuig te bouwen. Dat resulteert in een hoog netto laadvermogen en daarbij telt voor Lootsma Tanktransport iedere kilo.

Transport Efficiency

De DAF CF 440 trekker is gespecificeerd met het ‘DAF Transport Efficiency’ pakket. Dat betekent dat de truck voorzien is van een geoptimaliseerde aandrijflijn voor een nog lager brandstofverbruik. Verder zijn er lagere operationele kosten en wordt het milieu ontzien door deze uiterst efficiënte truck.

Zicht

Veiligheid begint met goed zicht. De cabine van de CF heeft het grootste glasoppervlak in zijn klasse. Ook de lage positie van de cabine draagt bij aan een perfect overzicht, net als de zorgvuldig geplaatste spiegels. De chauffeur kan tussen de spiegels en de A-stijl van de cabine doorkijken en zelfs tussen de spiegels onderling. Ook veiligheid zit in de details.

De DAF truck is verder uitgerust met de nieuwste veiligheid systemen waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant. Verder zijn de trucks uitgevoerd met het Collision Warning en de noodrem assistent.

Comfort

De ruime Space Cab cabine is bij Lootsma standaard bijzonder compleet uitgerust. Zo is de truck voorzien van een tweede bed, een koelkast, magnetron en een luxe chauffeursstoel. Airconditioning en een prima audio installatie behoren uiteraard ook tot de comfort voorzieningen. Voor het oog, maar ook voor beter zicht tijdens de donkere periodes in het jaar zijn de CF Space Cab cabines uitgerust met de geintegreerde Sky Lights in het dak. Drie oranje toplampjes, glanzende aluminium lichtgewicht wielen en de bijzonder frisse en originele Lootsma huisstijl maken het plaatje helemaal af.

Foto's

 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • Marc Eymael
  Veldwezelt Transport
 • J.Roeland
  VALLEN BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen