Clicky

 
Transport Online - Rickmers vervoert veerboot van Bangladesh naar Denemarken [+foto]

Rickmers vervoert veerboot van Bangladesh naar Denemarken

Rickmers vervoert veerboot van Bangladesh naar Denemarken [+foto]
16-04-2013 14:52 | Algemeen | auteur de redactie
Een in Bangladesh gebouwde veerboot is recentelijk door Rickmers-Linie van Bangladesh naar Denemarken vervoerd. Het is het eerste schip dat door Marine Shipyard Ltd in Chittagong in Bangladesh is gebouwd voor een Europese eigenaar.

Het schip is gebouwd voor Hundested-Rørvig Færgefart AS en wordt Isefjord genoemd. De veerboot heeft een lengte van 49,80m en een breedte van 11,20m en heeft een draagkracht voor 28 auto's en 147 passagiers. Haar twee hoofdmotoren, met 500pk elk, zorgen voor een snelheid van ongeveer 11 knopen. Het totale gewicht van de veerboot is 470 ton.


Na levering aan haar eigenaren in februari, werd ze begin maart met behulp van twee 400 tons kranen aan boord van het multipurpose heavy lift schip Baltic Winter gebracht. De doorvoer naar Denemarken duurde zes weken en de levering van de ferry vond plaats op zondag 14 april.

De Baltic Winter, die binnenkort wordt omgedoopt tot Rickmers Dubai, is een zusterschip van het nieuwe Rickmers Chennai schip. Deze twee schepen hebben het grootste hefvermogen in de Rickmers vloot. Twee 400 tons kranen die tot 800 ton kunnen tillen worden aangevuld met een 120 tons kraan die verder naar voren op het schip staat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions