Clicky


Koen Everink door misdrijf om leven gekomen

Koen Everink door misdrijf om leven gekomen
04-03-2016 17:41 | Binnenland | auteur ANP

BILTHOVEN - Koen Everink (42) is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie liet weten dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

De politie vond vrijdagochtend rond kwart voor negen het lichaam van Everink in zijn woning in Bilthoven. De advocaat van de zakenman bevestigde dat de dode zijn cliënt is.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Ze heeft de Hoflaan, waar de woning staat, afgezet. Rond de villa zijn zwarte schermen gezet. Daarbinnen zijn forensisch specialisten bezig sporen te zoeken en veilig te stellen. De recherche roept "iedereen die informatie heeft die het onderzoek kan helpen'' op contact op te nemen met de politie in Utrecht.

Everink kwam vooral in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Hari werd in oktober in hoger beroep voor deze en andere mishandelingen in het uitgaansleven veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

De advocaat van Everink, Alexander de Swart, hoorde het nieuws eerst via de media, en kreeg het later bevestigd van de naasten van Everink. "Het is verbijsterend. Toen ik het hoorde, hoopte ik van harte dat het niet om hem ging. Het is bizar, na alles wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, dat het dan zo met hem eindigt.''

'Selfmade miljonair' Everink werd groot in de reiswereld. Zijn vermogen werd in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group.

Hij hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling. In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.