Clicky

 
Transport Online - Royal HaskoningDHV wint belangrijke tunnelopdracht voor grootste haven Brazilië

Royal HaskoningDHV wint belangrijke tunnelopdracht voor grootste haven Brazilië

Royal HaskoningDHV wint belangrijke tunnelopdracht voor grootste haven Brazilië
16-04-2013 10:31 | Algemeen | auteur de redactie
AMERSFOORT - Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV heeft opdracht gekregen voor een circa 500 meter lange afgezonken tunnel voor de grootste zeehaven van Brazilië in Santos. Met de opdracht is een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid.

De tunnel zorgt voor een directe verbinding tussen de steden Santos en Guarujá gelegen aan weerszijden van de toegangsgeul tot de belangrijkste haven van Brazilië.


Mede op advies van de ingenieurs kiest de overheid van São Paulo voor een afgezonken tunnel. Een brug was geen optie gezien de kosten en de negatieve impact ervan op de stad. De tunnel ontlast de huidige ferry-verbinding voor personenverkeer en levert het vrachtverkeer van en naar de haven, dat nu 50 kilometer om moet rijden, een flinke reistijdverkorting op.


Primeur voor Brazilië
De technologie van afgezonken tunnels is in Nederland goed ontwikkeld en toegepast, onder andere voor de Tweede Coentunnel, de Tweede Beneluxtunnel, en twee tunnels in het tracé van de HSL-Zuid bij Barendrecht en Dordrecht. Ook op diverse andere plaatsen in de wereld zijn afgezonken tunnels in aanbouw. Voor Brazilië wordt dit de eerste keer, daarom selecteerde de Braziliaanse overheid (via het agentschap van de overheid, Dersa) de Nederlandse ingenieurs.Royal HaskoningDHV zal het ontwerpproces sturen en inhoudelijk begeleiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats