Clicky


Nederlands transportbedrijf rijdt zonder geldige vergunning met zwaartransport door Duitsland

Nederlands transportbedrijf rijdt zonder geldige vergunning met zwaartransport door Duitsland [+foto]
04-03-2016 17:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OSNABRÜCK(D) - De politie van Osnabrück heeft, in samenwerking met de douane van Oldenburg en de arbeidsinspectie van Emden, donderdag 3 maart een grote verkeerscontrole gehouden onder met name het goederenvervoer en personenvervoer.

Een Nederlandse vrachtwagen geladen met betonpalen was van Kootstertille(NL) op weg naar het Duitse Dillingen. Toen de politie de papieren controleerden bleek al snel dat de juiste vergunningen voor dit transport niet aanwezig waren. Sterker nog de vergunningen bleken al vier jaar verlopen te zijn.

De chauffeur en bijrijder mochten niet meer verder rijden, meldt de politie. 's Avonds heeft een kraan de betonpalen overgeladen op een vrachtwagen die wel over de juiste vergunningen beschikte en heeft de reis voortgezet.

De Duitse politie onderzoekt nu of het Nederlandse transportbedrijf de afgelopen jaren al vaker zware transporten heeft uitgevoerd zonder de juiste vergunningen, aldus de Duitse politie.

Ook stopte de politie twee vrachtwagencombinaties die illegaal afval vanuit Nederland naar Duitsland vervoerden. Beiden krijgen een strafrechterlijke vervolging voor het illegaal storten van afval.

In totaal werden donderdag 184 voertuigen gecontroleerd. Er werden 21 boetes uitgeschreven voor overtredingen van de rij- en rusttijden, vijftien boetes vanwege slechte ladingzekering en zes boetes voor overbelading. In tien gevallen werd de verdere reis verboden en kon een borg van enkele duizenden euro's worden betaald.

Foto's

  • Combex
    Combex Bouwlogistiek


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,966
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions