Transport Online - Vos Logistics neemt tweede serie CuboTainers in gebruik

Vos Logistics neemt tweede serie CuboTainers in gebruik

Vos Logistics neemt tweede serie CuboTainers in gebruik
04-03-2016 14:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OSS - Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics neemt alweer de tweede serie van 150 Vos CuboTainers® in gebruik. Na een succesvolle ingebruikname van de eerste serie is in 2015 besloten tot verdere uitbreiding. De wissellaadbakken, door Vos Logistics zelf ontwikkelt, zijn inzetbaar als curtainsider, boxtrailer en mobiel magazijn en zijn DIN EN 12642-XL en TÜV-gecertificeerd.

Innovatief zijn de zijwanden met intern verschuifbare PVC beplating en extern een schuifzeil. De Vos CuboTainer® kan daardoor vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien inzetbaar voor opslagfuncties.

Vos Logistics heeft eind 2014 de eerste 150 Vos CuboTainers® in gebruik genomen. Deze containers, geleverd door fabrikant Wecon, zijn inmiddels uitgebreid getest en zeer goed ontvangen door de markt. Reden voor Vos Logistics om in 2015 een tweede serie te bestellen die begin dit jaar in gebruik is genomen.

De Vos CuboTainer® maakt deel uit van het meerjarenprogramma voor vlootvernieuwing dat Vos Logistics in 2011 is gestart. Binnen dit programma wordt onder andere geïnvesteerd in megatrailers, silo-opleggers en wissellaadbakken. Met het nieuwe concept van wissellaadbakken wil Vos Logistics haar dienstverlening in het boxtrailersegment verder uitbreiden.

Voor dit segment is de CuboTainer® een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele boxtrailer vanwege het hogere transportvolume. De Vos CuboTainer® is met name geschikt voor het vervoer van losse goederen zoals gebruikt textiel of autobanden. De container heeft een inhoud van 57 m³, voldoet aan de laatste veiligheidseisen (DIN EN 12642-XL), is TÜV -gecertificeerd voor vormvastheid en kan ook worden gekiept.

Vos Logistics heeft met een team van eigen medewerkers en in nauwe samenwerking met klanten en containerbouwers aan de ontwikkeling van de Vos CuboTainer® gewerkt. Het is een voorbeeld van hoe het bedrijf samen met klanten en producenten tot duurzame oplossingen komt.

Paul Hoppenbrouwers, director International Freight Forwarding & High Volume Transport bij Vos Logistics: "De Vos CuboTainer® is zeer goed ontvangen bij onze klanten. Door de multi-inzetbaarheid van de CuboTainer® realiseren we verhoging van de beladingsgraad en verdere reductie van lege kilometers. Deze eigen ontwikkeling is een duidelijk bewijs dat duurzame innovatie in de sector werkt."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions