Clicky


Douwe Bob met Slow Down naar Songfestival

Douwe Bob met Slow Down naar Songfestival
04-03-2016 12:08 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Slow Down. Zo heet de countryballad waarmee zanger Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Eurovisiesongfestvial. Hij presenteerde het nummer en de bijbehorende videoclip vrijdag in Amsterdam.

"Wat wij gaan doen in Stockholm is iets anders dan de rest. Iets heel anders", aldus de 23-jarige singer-songwriter. Hij noemt het nummer een protestsong, "een oproep om wat langzamer te gaan''. Hij schreef Slow Down samen met Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra in Portugal, Spanje en Zweden. "Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten", aldus Douwe Bob.

Hij komt op 10 mei voor het eerst in actie tijdens de eerste halve finale. Als hij daar genoeg punten weet te scoren, staat hij op 14 mei in de finale van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival. Dat lukte voor het laatst The Common Linnets, die in 2014 uiteindelijk als tweede eindigden.

Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis ons land met het nummer Walk along. Ze wist niet door te dringen tot de finale en eindigde in de halve finale op de veertiende plaats.