Transport Online - Nieuwe Iveco Stralis voor Lauwen Transport

Nieuwe Iveco Stralis voor Lauwen Transport

Nieuwe Iveco Stralis voor Lauwen Transport
04-03-2016 09:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ETTEN-LEUR - Afgelopen woensdag 2 maart heeft de firma Lauwen wederom een nieuwe Iveco Stralis Hi Road van het type AT440S42T/P aan zijn wagenpark toegevoegd.

Het voertuig is voorzien van het zogenaamde eco pakket wat bestaat uit onder andere een twaalf versnellingen eurotronic versnellingsbak, dakspoiler en zijfenders, aslast indicatoren en een eco switch waardoor er altijd voor een optimale versnelling gekozen wordt. Verder is het voertuig uitgerust met de eco Roll en Iveconnect waardoor er de thuisbasis altijd is voorzien van up to date informatie over positie en gebruik van het voertuig maar waarmee ook met het voertuig gecommuniceerd kan worden.

Ook wordt door het Iveconnect DSE/DAS systeem de chauffeur gecoacht en ontvangt hij complimenten over zijn goede rijgedrag.

Het begon in 1989 met één auto, inmiddels is Lauwen Transport uit Etten-Leur uitgegroeid tot een modern transportbedrijf met vijfiten trekkende eenheden, inclusief een LZV (Lang Zwaar Voertuig). Lauwen Transport staat bekend als dé specialist in complete zendingen van Zuidwest Nederland naar Parijs e.o. Het bedrijf is ook actief in het transport van containers. Van chemicaliën tot elektronica, Lauwen draagt zorg voor ieder transport!

Opgegroeid met vrachtwagens

Eigenaar Corné Lauwen is opgegroeid in de wereld van vrachtwagens: "Mijn vader was chauffeur en ik reed vaak met hem mee. Later ben ik als chauffeur in loondienst gaan werken en heb ik 2,5 jaar bij de douane gewerkt. In die periode heb ik de papieren gehaald om zelf een transportbedrijf te beginnen."

In 1989 begonnen Corné en zijn vrouw Anja het transportbedrijf met één auto. Na een half jaar kwam er een tweede auto bij. Inmiddels beschikt het bedrijf over 15 trekkers, waarvan een LVZ (Lang Zwaar Voertuig).

Corné: "We hebben een diversiteit aan opdrachtgevers waar we vaste ritten voor rijden, met name in de regio Parijs. Daarnaast verzorgen we ook containertransport vanuit de haven van Rotterdam en Antwerpen naar de regio West-Brabant en België."

Lauwen Transport heeft kwaliteit in een hoog vaandel staan. Corne: "Klanten kunnen op ons vertrouwen. Wij zorgen ervoor dat elke opdracht op een nette wijze en conform afspraak wordt uitgevoerd. Een aantal van onze vrachtwagens zijn 24 uur per dag inzetbaar, waardoor wij ook spoedopdrachten kunnen verzorgen. Voor hoogwaardige ladingen zijn onze box opleggers professioneel beveiligd met een alarm en anti-inbraakslot. Daarnaast beschikken onze chauffeurs allemaal over de noodzakelijke papieren om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden en volgen zij jaarlijks een cursus Defensief Rijden. 'We take care' staat bij ons voorop!"

Foto's

  • J.Roeland
    IVECO
  • J.Roeland
    IVECO


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions