Clicky


Schikking zoektocht naar seksvideo Facebook

Schikking zoektocht naar seksvideo Facebook
03-03-2016 19:59 | Binnenland | auteur ANP

WERKENDAM - Het meisje Chantal, van wie een seksfilmpje circuleerde op internet, heeft een schikking getroffen met de socialenetwerksite Facebook. Daardoor hoeft vrijdag geen uitspraak gedaan te worden in een kort geding tussen beide partijen. Dat meldden Facebook en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich inzet voor de zaak van Chantal, donderdag.

Het meisje uit Werkendam wil weten wie het filmpje begin vorig jaar op Facebook heeft gezet. De video is gemaakt door de ex van de jonge vrouw, maar hij ontkent dat hij het op de website heeft gezet. Het filmpje is vaak bekeken en verder verspreid.

Facebook kreeg in juni al de opdracht van de Nederlandse rechter om de gebruikersgegevens snel te verstrekken. Maar omdat Facebook beweert de gegevens niet meer te hebben, moet van de rechter een externe, neutrale partij toegang tot de systemen krijgen.

,,Facebook en Chantal hebben nu overeenstemming bereikt over het aanwijzen van deskundigen die kunnen bevestigen dat de opgevraagde data inderdaad zijn verwijderd. Het onderzoek zal gezamenlijk worden uitgevoerd door twee experts: Dave O’Reilly en Mark Hoekstra'', aldus een woordvoerder van de socialenetwerksite. ,,Zij zullen het onderzoek zo spoedig mogelijk starten. We willen benadrukken dat we met het slachtoffer meeleven en werken er hard aan om ervoor te zorgen dat dit soort ongewenste content niet op Facebook staat.''

Beide partijen sturen hun expert naar het Facebook-kantoor in Ierland om naar het gewraakte seksfilmpje te zoeken, aldus Chantals advocaat Thomas van Vugt.