Transport Online - Ploumen: Rotterdamse haven cruciaal voor aantrekken buitenlandse investeerders

Ploumen: Rotterdamse haven cruciaal voor aantrekken buitenlandse investeerders

Ploumen: Rotterdamse haven cruciaal voor aantrekken buitenlandse investeerders
11-04-2013 16:09 | Haven Nieuws | auteur de redactie
"Nederland moet dé plek worden voor buitenlandse investeerders. De Rotterdamse haven speelt daarbij een cruciale rol." Dat zei minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking donderdag bij de opening van het Havencongres 2013.

"Rotterdam en het kabinet hebben een gedeeld belang: het aanwakkeren van handel en investeringen. Met strategische acquisitie willen we hoogwaardige bedrijven aantrekken die kennis en innovatie meebrengen en die voor extra banen zorgen", aldus de minister. De Rotterdamse haven en de goede verbinding met Europa worden door dat soort bedrijven vaak genoemd als belangrijke reden om zich in Nederland te vestigen. "Logistiek, energie, chemie en HTSM, juist deze mix van topsectoren maakt Rotterdam interessant en is cruciaal om de ambities van het kabinet waar te maken."

Het kabinet zet zich daarnaast in om de positie van Nederlandse bedrijven op nabije markten te behouden, de export en investeringen naar groeimarkten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika uit te breiden, en het potentieel van Midden- en Oost-Europa als afzetmarkt nog beter te benutten.

Ploumen benadrukte dat veel landen die opkomende markten worden genoemd, allang opgekomen zijn. "De beggars van toen, zijn de choosers van nu. De wereld is steeds minder een kwestie van almacht en afhankelijkheid en steeds meer een kwestie van vraag en aanbod. Dus dan dringt die combinatie van hulp, handel en investeringen zich vanzelf op. Maar mijn doel is niet anders dan vroeger: gelijke kansen voor iedereen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions