Clicky


Solaris-bussen uitgerust met ContiPressureCheck

Solaris-bussen uitgerust met ContiPressureCheck
03-03-2016 13:15 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HANNOVER(D) - ContiPressureCheckTM, het bandenspanningcontrolesysteem van Continental, is door de Poolse busfabrikant Solaris goedgekeurd voor operationeel gebruik. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten van regionale, stads- en trolleybussen en monteert ContiPressureCheckTM als standaardonderdeel op de voertuigen die Solaris produceert.

"Het is met groot genoegen dat we de positieve beoordeling van ons ContiPressureCheckTM-systeem door deze bekende busfabrikant aankondigen. De overeenkomst bevestigt dat dit systeem een optimale oplossing is voor busmaatschappijen die de kwaliteit en staat van hun banden willen opvolgen en op hetzelfde moment het reiscomfort en de veiligheid van hun passagiers willen verbeteren," zegt Hartwig Kühn, ContiPressureCheckTM Manager bij Continental in Hannover.

De volledige reeks busmodellen wordt nu zo ontworpen dat de ContiPressureCheckTM standaard deel uitmaakt van het voertuig. De vereiste kabelverbindingen zijn geïntegreerd in alle voertuigen, waardoor de gemeten spanning en temperatuur in de banden meteen weergegeven worden op het dashboard van het voertuig. Wanneer het ContiPressureCheckTM-systeem optioneel wordt besteld, dan zitten de bandensensoren en Central Control Unit (CCU) bij de levering inbegrepen. Sinds begin deze maand is Solaris gestart met het leveren van de eerste 60 stadsbussen, uitgerust met ContiPressureCheckTM, aan een klant in Krakau.

Het ContiPressureCheckTM-systeem gebruikt sensoren aan de binnenkant van de band om zowel de bandenspanning als de temperatuur in de band in realtime te meten. Deze gegevens worden naar de cabine gestuurd en zijn op een scherm zichtbaar voor de bestuurder. Indien de bandenspanning een afwijking vertoont, waarschuwt de ContiPressureCheck™ de chauffeur direct. Er kunnen dan maatregelen worden getroffen om de bandenspanning weer op het vereiste niveau te brengen.

Het systeem helpt zowel om brandstofverbruik te verlagen alsook het kilometerrendement van de banden te verhogen. De efficiëntie van bussen kan zo worden verhoogd, operationele kosten verlaagd en de impact op het milieu verminderd dankzij een lagere CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden. ContiPressureCheck™ zorgt bovendien voor een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van passagiers.

ContiPressureCheck™ is snel en eenvoudig te installeren en kan ook achteraf gemonteerd worden op bestaande trucks, trailers en bussen. ContiPressureCheck™ is compatibel met verschillende telematicasystemen en geeft de mogelijkheid om gegevens over de spanning en temperatuur van de band weer te geven op een geïntegreerd scherm. Op deze manier kunnen de verzamelde gegevens worden gedownload naar een extern apparaat waardoor het bandenbeheer van het wagenpark wordt vereenvoudigd.