Clicky


Loodsen Antwerpse haven staken verder na mislukte onderhandelingen

Loodsen Antwerpse haven staken verder na mislukte onderhandelingen [+video]
03-03-2016 11:18 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN(B) - De onderhandelingen tussen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL) zijn omstreeks vanochtend rond 00.30 uur stukgelopen. Zo melden beide partijen aan Belgische media.

De stakingsactie, die draait om hogere loodspremies en efficiëntieverbeteringen, zal daarom ook donderdag voortgezet worden.

Minister Weyts, die een bezoek aan New York annuleerde, zat sinds 18:30 uur met BvL aan tafel, in een poging om de impasse over de loodsenstaking te doorbreken. Door de staking worden op de Schelde sinds maandagochtend geen schepen groter dan 339 meter door Vlaamse loodsen meer beloodst.

"Er is geen resultaat geboekt. We zijn er niet uitgekomen. De minister en zijn kabinetschef zijn vertrokken", zegt Yves Verspreet, woordvoerder van BvL tegen Belga.

Over de inhoudelijke kant van de zaak blijft het stil. "Willen we het overleg nog enige kans van slagen geven morgen, moeten we ons op de vlakte houden", klinkt het. Een concreet nieuw onderhandelingsmoment is nog niet afgesproken, al vermoedt BvL dus dat dat donderdag al kan.

De stakingsactie wordt volgens BvL vooralsnog voortgezet.