Transport Online - DFDS verscheept recordvolume vracht naar Groot-Brittannië

DFDS verscheept recordvolume vracht naar Groot-Brittannië

DFDS verscheept recordvolume vracht naar Groot-Brittannië
02-03-2016 14:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - 2015 was een recordjaar voor DFDS. De omzet van de DFDS Group steeg met 5% naar 13,5 miljard DKK en het operationeel resultaat voor afschrijving (EBITDA) steeg met 42% naar 2.041 miljoen DKK. De historische resultaten zijn mede te danken aan de sterke stijging van vrachtvolumes en passagiersaantallen tussen het Continent en het VK.

De DFDS-vrachtdiensten op de Noordzee vertegenwoordigen met 34 procent nog altijd de grootste markt voor DFDS. De volumes stegen in 2015 met 10%, mede dankzij de aantrekkende Britse economie. Tussen Rotterdam (Vlaardingen) en Felixstowe verscheepte DFDS 12,2% meer en tussen Rotterdam en Immingham was de groei 12,9%.

“Dit is een sterke stijging ten opzichte van 2014. Door het jaar heen heeft DFDS daarom op verschillende momenten haar schepen laten rouleren om tegemoet te komen aan de vraag naar capaciteit op de verschillende routes in de Noordzee en Baltische Zee,” zegt Mikael Mortensen, Route Directeur voor Rotterdam – VK. Omwille hiervan heeft DFDS in december onder meer twee van haar grootste schepen met capaciteit voor 307 trailers verplaatst naar de dagelijkse vrachtroute tussen Gent en Göteborg.

Rosyth-Zeebrugge route maakt winst

Tussen Zeebrugge en het Schotse Rosyth zijn de vrachtvolumes ook gestegen en wel met 10%. De route is nu voor het eerst winstgevend. “De strengere EU zwavelwetgeving die in 2015 werd geïntroduceerd en de daarbij komende kosten brachten de toekomst van de route in het geding. In samenspraak met de Schotse overheid, besloten DFDS en de haven van Rosyth daarom om 6 miljoen euro te investeren in de route. Er wordt geïnvesteerd in een scrubberinstallatie aan boord van het schip, brandstofoptimalisatie en een verbeterde infrastructuur in de Schotse terminal.

De eerste stappen zijn nu gezet en sinds afgelopen najaar is de terminal aangepast zodat we gestapelde containers kunnen lossen in Rosyth. Hierdoor is er meer capaciteit op het schip gekomen, en daar hebben we in 2015 al de vruchten van kunnen plukken. We verwachten dat deze trend zich in 2016 zal voortzetten,” aldus Stein van Est, Route Directeur.

Recordjaar voor IJmuiden ferry

2015 was ook een zeer goed jaar voor de passagiersferry tussen IJmuiden en Newcastle met een record van 587.000 passagiers en 121.500 auto’s.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions