Transport Online - Lek Shell Moerdijk geen risico's gezondheid

Lek Shell Moerdijk geen risico's gezondheid

Lek Shell Moerdijk geen risico's gezondheid
02-03-2016 13:54 | Gezondheid | auteur ANP

MOERDIJK - De lekkage van het giftige ethyleenoxide bij Shell Moerdijk heeft geen gevaar opgeleverd voor de volksgezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). Dat maakte de provincie Noord-Brabant woensdag bekend.

Zowel voor de korte als de langere termijn, waarbij vooral gekeken is naar de extra risico's voor het ontstaan van kanker, zijn geen nadelige gevolgen te verwachten voor omwonenden en werknemers, stelt de GGD.

Tussen 21 november en 27 januari kwam bij Shell Moerdijk 27,7 ton ethyleenoxide in de lucht terecht, doordat per ongeluk een afsluiter was blijven openstaan.

Er zijn "geen direct acute risico’s geweest voor de omwonende bevolking en werknemers van omliggende bedrijven. Ook op de langere termijn, waarbij vooral gekeken is naar het extra risico op het ontstaan van kanker als gevolg van de in de tijd vrijgekomen ethyleenoxide, zijn er voor de bevolking en werknemers van omliggende bedrijven geen extra risico's te verwachten'', concludeert de GGD.

De GGD constateert dat ,,het incident wel voor veel verontwaardiging en onrust bij omwonenden'' heeft gezorgd.

Shell Moerdijk houdt donderdagavond een informatiebijeenkomst voor omwonenden. De GGD zal de resultaten van het onderzoek dan toelichten.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen