Transport Online - HES Beheer wordt 100% eigenaar van Botlek Tank Terminal

HES Beheer wordt 100% eigenaar van Botlek Tank Terminal

HES Beheer wordt 100% eigenaar van Botlek Tank Terminal
08-04-2013 13:38 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Noble Netherlands B.V., een dochtermaatschappij van Noble Group Limited, en H.E.S. Beheer N.V., thans gezamenlijk eigenaar van Botlek Tank Terminal (B.T.T.) B.V., hebben in principe overeenstemming bereikt omtrent de overname door HES Beheer van het door Noble Netherlands gehouden 50%-belang in BTT, waarmee HES Beheer 100% eigenaar wordt van BTT. De beoogde overname past uitstekend in de strategie van HES Beheer om het productenpakket te verbreden en een belangrijker speler te worden in de natte bulkmarkt.

De voorgenomen transactie kan naar verwachting binnen twee maanden worden afgerond. De Noble Group blijft als belangrijke klant aan BTT verbonden. Na de transactie zal de natte bulk circa 14% uitmaken van de geconsolideerde omzet van HES Beheer.

BTT beschikt over een nieuwe, state-of-the-art terminal, met voldoende ligplaatsen aan diep vaarwater, geschikt voor de overslag en opslag van een gevarieerd pakket natte bulkproducten, zoals minerale oliën, ethanol, eetbare oliën en biobrandstoffen.

BTT was in 2012 voor het eerst in bedrijf en slaagde erin om zelfs dit opstartjaar winstgevend af te sluiten.
Aan de 420 meter lange zeesteiger kunnen twee zeeschepen met een diepgang tot 115.000 DWT en twee lichters tegelijkertijd worden behandeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarnaast heeft BTT faciliteiten om producten te mengen. Begin april is een treinlaad- en losstation in gebruik genomen, waarmee zes wagons tegelijk kunnen worden beladen met een snelheid van maximaal 400 ton per uur.

De huidige terminal, met 34 opslagtanks met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 200.000 m3, is een van de milieuvriendelijkste tank terminals ter wereld, die voldoet aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid en milieu.

De voorbereidingen voor de volgende fase van de nieuwbouw zijn in volle gang. De milieuvergunning voor de beoogde uitbreiding werd medio 2012 verkregen. In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam wordt momenteel een deel van de Botlekhaven, grenzend aan de huidige locatie, gedempt. De demping zal naar verwachting deels medio 2013 worden opgeleverd en medio 2014 volledig gereed zijn. De huidige terminal is dan in omvang verdubbeld, terwijl de totale opslagcapaciteit kan worden uitgebreid van 200.000 naar circa 750.000 m3. De extra 550.000 m3 zal hoogstwaarschijnlijk gefaseerd worden gebouwd, afhankelijk van de uitkomst van gesprekken met klanten en banken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions