Clicky


Nachtelijke afsluitingen Haringvlietbrug (A29) aankomend weekend

Nachtelijke afsluitingen Haringvlietbrug (A29) aankomend weekend
02-03-2016 10:23 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

Rijkswaterstaat verricht in het weekend van 5 tot en met 7 maart onderhoudswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug (A29). Tijdens de werkzaamheden is de brug in beide richtingen afgesloten voor wegverkeer.

Planning

De Haringvlietbrug is dicht voor wegverkeer:

  • in de nacht van vrijdag 4 maart op zaterdag 5 maart van 00.59 - 08.00 uur
  • in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart van 00.59 - 09.00 uur
  • reserve: de nacht van zondag 6 maart op maandag 7 maart 23.00 - 05.00 uur

Brugsituatie Haringvlietbrug tijdens de werkzaamheden

Nadat de brug is afgezet zal het brugdek een klein stukje open gezet worden, zodat de opdrachtnemer onder het dek kan werken.

Hulpdiensten

Met de hulpdiensten zijn speciale afspraken gemaakt. Voor spoedtransport van hulpdiensten zal de brugbedienaar de brug sluiten zodat er over de hoofdrijbaan doorgang kan vinden. Van belang is dat de hulpdiensten 15-20 minuten van te voren melding doen, dit geeft de opdrachtnemer de tijd om de rijbaan vrij te maken zodat de brug bediend kan worden en de hulpdiensten doorgang kunnen krijgen.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer kan de brug tijdens de werkzaamheden niet passeren. Het brugdek staat immers omhoog. De bussen van Connexxion kunnen volgens dienstregeling rijden.

Bereikbaarheid benzinestations

Het pompstation Buttervliet van Shell is niet bereikbaar tijdens de stremming. Normaal gaat dit pompstation om 06.00 uur open, maar nu op zaterdag om 08.00 uur en op zondag om 09.00 uur. Dit geldt ook voor het e-laadpunt van Fastned op de verzorgingsplaats van Buttervliet.

Omleidingsroute voor wegverkeer

Ook de parallelbaan is niet toegankelijk voor autoverkeer. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Scheepvaart

De scheepvaart ondervindt geen hinder van de werkzaamheden, omdat de afsluitingen buiten de bedientijden van de winter 2016 vallen.