Clicky

 
Transport Online - Rutte bezoekt antipiraterijmissie

Rutte bezoekt antipiraterijmissie

Rutte bezoekt antipiraterijmissie
06-04-2013 23:21 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de antipiraterijmissie in de Golf van Aden bij Somalië. Samen met minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en commandant der strijdkrachten generaal Tom Middendorp waren mee, meldt het ministerie van Defensie zaterdag.

Rutte, Hennis-Plasschaert en Middendorp bezichtigden het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter, dat momenteel op volle zee bij Oost-Afrika vaart.

In het gebied was sprake van veel kapingen en ontvoeringen door piraten. Zo telde de hoeveelheid kapingen tot en met 2010 nog zo'n veertig schepen, sinds mei vorig jaar is dat er geen een meer.

Volgens Rutte plukt iedereen de vruchten van die resultaten. "Elk jaar passeren tussen de twintig- en dertigduizend grote handelsschepen de Golf van Aden, waarvan een groot deel op weg is naar de Rotterdamse haven. Ongeveer 450 schepen varen onder Nederlandse vlag. Door piraten aan te pakken en vaartuigen te begeleiden, beschermen we niet alleen de opvarenden, maar stellen we ook het internationale economische handelsverkeer veilig."Hennis-Plasschaert stelt dat de aanpak de Nederlander geld scheelt. "Producten als kleding, mobieltjes of televisies die over zee naar Nederland komen, zouden zeker duurder zijn als ze een veel langere route moeten afleggen omdat die wel veilig is."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats