Clicky

 
Transport Online - Cargill breidt uit in Botlekgebied

Cargill breidt uit in Botlekgebied

Cargill breidt uit in Botlekgebied
05-04-2013 13:16 | Haven Nieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM - Cargill en het Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over uitbreiding van het huidige terrein in het Botlekgebied met 28.000m2.

Cargill is al sinds 1984 in het Botlekgebied gevestigd en beschikt er over een binnenvaart- en een zeesteiger. Dankzij een eerder akkoord met het Havenbedrijf Rotterdam werd deze zeesteiger eerder dit jaar verplaatst. De verplaatsing maakt het mogelijk om grotere schepen (met een lengte van meer dan 200m) en een grotere diepgang direct aan de steiger te ontvangen. Deze aanpassing resulteert in een vereenvoudiging van het logistieke traject met minder transportbewegingen.

Cargill behoort tot de toonaangevende bedrijven in de verwerking van plantaardige oliën en vetten en beschikt in Rotterdam over één van Europa’s grootste raffinaderijen. "Met deze uitbreidingen bevestigt Cargill zijn operaties in het Botlekgebied op lange termijn", zegt Harold Poelma die aan het hoofd staat van Cargill’s refined oils business in Europa.

"Cargill is een vroeg en goed voorbeeld van wat we willen met de herstructurering van het Botlekgebied: klanten de ruimte geven om hun groeiambities te realiseren en verbetering van de infrastructuur", vindt Bas Hennissen, Vice-President Industry & Bulk van het Havenbedrijf Rotterdam.


Cargill is een internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten. Het bedrijf is in 1865 opgericht, is in privébezit en heeft 142.000 werknemers in 65 landen. Cargill helpt klanten succesvol te zijn door samenwerking en innovatie, en engageert zich om haar uitgebreide kennis en ervaring in te zetten voor economische, ecologische en sociale uitdagingen.

Het Nederlandse Cargill B.V., werd in 1959 opgericht in Amsterdam als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig is Cargill betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Cargill B.V. heeft verspreid over het hele land ongeveer 2200 werknemers in dienst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats