Clicky


'Bericht executies IS-strijders onjuist'

'Bericht executies IS-strijders onjuist'
01-03-2016 11:50 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De door Syrische activisten gemelde executie van acht Nederlandse jihadisten door Islamitische Staat vrijdag in de Syrische stad Raqqa, is onjuist. Dit zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) dinsdag.

Verschillende betrouwbare bronnen en activisten van deze mensenrechtenorganisatie die in Londen zetelt, zeggen dat deze geruchten op onwaarheid berusten, aldus het Observatorium, dat zich baseert op een netwerk aan informanten in Syrië. "IS heeft geen buitenlandse IS-strijders geëxecuteerd'', aldus deze bronnen.

"Bronnen binnen IS lieten het Observatorium ook weten dat er niet zulke aantallen IS-strijders met de Nederlandse nationaliteit in Raqqa zijn.'' De actiegroep Raqqa is Being Slaughtered Silently meldde maandag dat de omgebrachte Nederlanders deel uitmaakten van een groep van 75 jihadisten van oorspronkelijk Marokkaanse komaf. De IS-militanten vormen een mix van verschillende nationaliteiten zoals Arabische, buitenlandse en Noord-Afrikaanse, aldus de bronnen van het Observatorium.