Clicky


Dachser breidt uit met branchespecifieke oplossingen

Dachser breidt uit met branchespecifieke oplossingen
01-03-2016 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KEMPTEN - Dachser heeft een nieuwe centrale organisatorische eenheid opgericht: Corporate Solutions, Research & Development. Deze Corporate Unit moet de onderneming wereldwijd vooruit helpen met branchespecifieke logistieke oplossingen en het bundelen van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Hoofd van de nieuwe Corporate Unit is de ervaren Dachser manager Stefan Hohm, die de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk was voor het logistieke centrum in Hof (Duitsland).

De 43-jarige en zijn team zullen wereldwijd supply chains voor klanten in belangrijke sectoren ontwikkelen en implementeren. Bovendien bundelt de nieuwe Corporate Unit de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten bij Dachser en werkt het hiervoor nauw samen met de Corporate Unit Corporate Development & Strategy evenals met Corporate IT. Stefan Hohm rapporteert direct aan CEO Bernhard Simon.

Tot de taakstelling van de Unit behoort ook de nieuwe en verdere ontwikkeling van value-added services, die een aanvulling zijn op het transport en de opslag in het gestandaardiseerde Dachser stukgoednetwerk. Dit omvat onder andere dedicated services voor speciale klanten, branchespecifieke value-added services en premium services voor consumentenleveringen.

Gevestigd op de markt

Dachser heeft reeds twee branchespecifieke oplossingen in Europa: Dachser DIY-Logistics en Dachser Chem-Logistics, die samen jaarlijks zes miljoen zendingen verwerken. De twee afdelingen blijven onder leiding van Ralf Meistes (DIY Logistics) en Michael Kriegel (Chem-Logistics), maar zullen worden toegevoegd aan Corporate Solutions, Research & Development. Op mondiaal niveau brengt Dachser in deze unit iedere vorm van sector-expertise samen. Zo verzorgt Dachser Air & Sea Logistics transporten voor klanten in de auto-, mode-, sport-, farmaceutische- en Life Sciences-industrie.

“We streven ernaar om de complexe logistieke eisen van de verschillende industrieën tot in detail te begrijpen, op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en deze wereldwijd te implementeren door middel van onze efficiënte en gestandaardiseerde netwerken”, zegt Stefan Hohm, Corporate Director van de divisie Corporate Solutions, Research & Development.  

Stefan Hohm heeft zich in zijn 23 jaar bij Dachser bewezen in diverse managementfuncties, meest recent als General Manager van het logistieke centrum in Hof, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de geïntegreerde contract-logistieke oplossingen in de divisies European Logistics en Food Logistics.