Clicky

 
Transport Online - Grote opslagtanks van Woudsend naar kaasfabriek in Heerenveen getransporteerd [+foto's]

Grote opslagtanks van Woudsend naar kaasfabriek in Heerenveen getransporteerd

Grote opslagtanks van Woudsend naar kaasfabriek in Heerenveen getransporteerd [+foto's]
01-03-2016 09:39 | Speciaal Transport | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Afgelopen weekend heeft PAX Bouw- en Industrieservice het transport verzorgd van drie enorme opslagtanks. De opslagtanks zijn bestemd voor de kaasfabriek in Heerenveen en dienen ter uitbreiding van de productiecapaciteit.

Weg-water-weg

Het transport is uitgevoerd in drie fasen. Het eerste deel bestond uit het wegtransport van Woudsend naar Spannenburg. In samenwerking met Kielstra Kraanverhuur werden de opslagtanks geladen op een schip die ze vervolgens naar de haven van Drachten heeft gebracht. Voor het laatste traject gingen de opslagtanks weer over op de trailers om over de weg de eindbestemming in Heerenveen te bereiken.

Obstakels

Met een lengte van circa 26 meter en een diameter van 5,4 meter kon het transport niet via de snelweg plaatsvinden. Onder andere de viaducten die op de route liggen tussen Drachten en Heerenveen vormen een obstakel. Bij Oosterwolde werd er daarom de N351 opgedraaid richting Wolvega. Bij Wolvega ging het konvooi vervolgens de snelweg weer op richting Heerenveen. Ondanks dat het op sommige punten passen en meten was en de stuurmanskunsten tot het uiterste gedreven werden, liep alles volgens planning en was er weinig verkeershinder. Tijdens het weekend zijn de opslagtanks eerst opgeslagen op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice.

Bekend traject

Het gekozen traject was niet onbekend, al eerder werd een serie opslagtanks op dezelfde wijze naar de kaasfabriek gebracht. In algehele coördinatie van PAX Bouw- en Industrieservice zijn maandagochtend de opslagtanks geplaatst.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats