Transport Online - 'Belgische politie kreeg tip aanslag Parijs'

'Belgische politie kreeg tip aanslag Parijs'

'Belgische politie kreeg tip aanslag Parijs'
01-03-2016 09:35 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische politie is in juli 2014 getipt dat de broers Abdeslam van plan waren een aanslag te plegen. Dat melden politiebronnen dinsdag in de Belgische kranten L'Echo en De Tijd. "We hadden de aanslagen in Parijs kunnen vermijden'', stellen politiefunctionarissen in beide kranten.

Medio 2014 kreeg de antiterreureenheid van de politie een tip van iemand in de nabijheid van Salah en Brahim Abdeslam, twee van de daders van de dodelijke aanslagen in Parijs in november 2015. De bron beweerde dat de broers een aanslag voorbereidden en dat er contacten waren met het latere brein achter de aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud. De antiterreureenheid van de politie - waar ruim tien mensen op de hoogte waren - opende desondanks geen onderzoek, aldus de kranten.

Dat gebeurde pas in februari 2015 door de lokale politie van Molenbeek. De broers Abdeslam werden ondervraagd, maar niet opgepakt wegens onvoldoende bewijs. De federale politie oordeelde dat ze geen gevaar vormden. Het Comité P, het orgaan dat toezicht houdt op de politie, onderzoekt of er fouten zijn gemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions