Clicky


Ahold Delhaize gaat predicaat “Koninklijke” voeren na voorgenomen fusie

Ahold Delhaize gaat predicaat “Koninklijke” voeren na voorgenomen fusie
29-02-2016 13:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZAANDAM – Ahold heeft vandaag, maandag 29 februari, bekendgemaakt dat Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden heeft ingestemd met het verzoek van Ahold om het predicaat “Koninklijke” te voeren na de voorgenomen fusie met Delhaize Groep.

De statutaire naam van het gecombineerde bedrijf zal na afronding van de voorgenomen fusie “Koninklijke Ahold Delhaize N.V.” luiden.

Ahold en Delhaize zijn trots op hun geschiedenis als familiebedrijven, die teruggaat tot de negentiende eeuw. Ahold, opgericht door Albert Heijn in Nederland in 1887, heeft momenteel meer dan 3.200 winkels en leidende online food en non-food bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf verkreeg het Predicaat “Koninklijke” in 1987, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn. Delhaize Groep, gesticht door de gebroeders Delhaize in België in 1867, is nu een wereldwijd opererende food retailer met meer dan 3.500 winkels in zeven landen op drie continenten.

Ahold Delhaize wordt een internationale retailer met een portfolio met sterke, vertrouwde lokale merken en meer dan 375.000 medewerkers. Het gecombineerde bedrijf zal wekelijks meer dan 50 miljoen klanten bedienen in meer dan 6.500 winkels in de Verenigde Staten en Europa.

Ahold en Delhaize hebben hun voornemen om te fuseren bekendgemaakt op 24 juni 2015. De transactie wordt naar verwachting medio 2016 afgerond na consultatie van medewerkervertegenwoordigingen, goedkeuring van aandeelhouders en goedkeuring van toezichthouders.

Beide bedrijven houden Buitengewone Vergaderingen van Aandeelhouders op 14 maart 2016.