Clicky


'Medewerkers Havenbedrijf wisten van garanties'

'Medewerkers Havenbedrijf wisten van garanties'
03-04-2013 09:45 | Haven Nieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM(Novum) - Diverse functionarissen binnen het Havenbedrijf zijn op de hoogte geweest van de garanties die directeur Willem Scholten heeft afgegeven om zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen aan leningen te helpen met een totale waarde van 183,5 miljoen euro. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op basis van vertrouwelijke documenten en e-mails.

Tot nu toe wekte het OM volgens de krant de indruk dat alleen Scholten en Van den Nieuwenhuijzen op de hoogte waren. Het zou onder anderen gaan om het hoofd van de afdeling finance & control.

Het havenschandaal draait om leningen die banken verleenden aan Van den Nieuwenhuijzen, die werden afgegeven onder garantie van het Havenbedrijf. Toen de RDM-groep van Van den Nieuwenhuijzen failliet ging, bleek dat Scholten de garanties onrechtmatig had afgegeven.

Van den Nieuwenhuijzen zou in deze zaak een deel van het geld vlak voor faillissement hebben weggesluisd, Scholten hebben omgekocht en valse documenten hebben opgemaakt. De rechtszaak tegen hem begint donderdag.