Clicky


UPS breidt expedited zeevracht service uit naar West-Europa

UPS breidt expedited zeevracht service uit naar West-Europa
28-03-2013 09:50 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM - UPS breidt haar Preferred Less-Than-Container Load (PLCL) expedited zeevracht service uit naar West-Europa. Deze stap benadrukt het onderscheidend vermogen van UPS in het aanbieden van nieuwe oplossingen voor klanten om goederen snel en kostenefficiënt te verzenden.

Extra haventoegang wordt gerealiseerd in Rotterdam (Nederland), Hamburg (Duitsland), Antwerpen (België) en Londen (het Verenigd Koninkrijk). Hierdoor kunnen verladers haven-tot-deurleveringen naar de Verenigde Staten tot 40% sneller realiseren dan met UPS' standaard LCL-service. Klanten krijgen bovendien toegang tot dezelfde zichtbaarheidstechnologieën als bij pakketverzendingen.

"De uitbreiding van onze expedited zeevracht diensten komt op een moment dat veel bedrijven overwegen andere vormen van transport te gaan gebruiken voor hun vrachtvervoer", zegt Steve Kelly, directeur zeevracht van UPS Europa.

"In de twee jaar dat we deze PLCL-service aanbieden in Azië, hebben we een grote interesse van onze klanten gezien in een expedited zeevracht product. Met de uitbreiding van deze service naar Europa, kunnen we klanten helpen de kloof tussen de snelheid van luchtvracht en de kostenefficiëntie van zeevracht te overbruggen en daarmee beter te concurreren op de wereldmarkt."

UPS is marktleider in zeevracht met expedited LCL-services. De service wordt sinds het voorjaar van 2011 geboden vanuit 26 Aziatische havens en vanaf vandaag ook vanuit vier West-Europese havens. De verbeterde transittijd is het resultaat van het benutten van UPS's bestaande Noord-Amerikaanse vrachtvervoernetwerk.

Bedrijven die kunnen profiteren van de expedited zeevracht service zijn industriële klanten en klanten die werkzaam zijn in de automotive, de retail en de gezondheidszorg sectoren.

UPS behoort tot de top tien van wereldwijde expediteurs en is een wereldspeler als het gaat om Amerikaanse Non-Vessel Operating Common Carriers (NVOCCs). UPS biedt een compleet portfolio van zeevrachtdiensten variërend van transport tot een Supplier Management service die overzeese verkopen en bestellingen behandeld.