Clicky


 


Agent vrijuit in zaak van 'dikke BMW'

Agent vrijuit in zaak van 'dikke BMW'
26-02-2016 11:16 | Binnenland | auteur ANP

ORANJE - De politieman die in oktober bij een bijeenkomst in Oranje een vrouw weghaalde voor de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff, krijgt geen straf. Tegen de agent was aangifte gedaan van mishandeling (en/of zwaar lichamelijk letsel door schuld), maar het Openbaar Ministerie vindt dat daar geen sprake van is. De politieambtenaar heeft rechtmatig en passend gehandeld, zo luidt het oordeel.

Toen Dijkhoff en zijn mensen na afloop van een bijeenkomst over vluchtelingen weg wilde, ging een vrouw uit het dorp Oranje voor de auto staan uit protest. Ze ging niet aan de kant. Daarop greep de politieman in. Hij duwde de vrouw weg en ze belandde op de grond. Dat gebeurde in het zicht van de camera's. De beelden werden daarna snel verspreid. De vrouw riep: "Dikke BMW, dikke BMW jongens.'' Daarna werd ze aan de kant gezet en viel ze op de grond.

Voor de politie had de veiligheid van personen en het voorkomen van verstoring van de openbare orde de hoogste prioriteit, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Het wegtrekken van de vrouw voor de auto valt volgens de officier binnen de regels van geweldsgebruik door de politie. De vrouw raakte bij het voorval gewond. "Het was niet de intentie van de politieambtenaar het letsel te veroorzaken'', verklaart het OM.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions