Transport Online - Havenbedrijf Rotterdam nieuw lid MARIN Stakeholders Association

Havenbedrijf Rotterdam nieuw lid MARIN Stakeholders Association

Havenbedrijf Rotterdam nieuw lid MARIN Stakeholders Association
26-02-2016 10:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Gisteren, donderdag 25 februari, ondertekenden in Rotterdam COO Ronald Paul van het Havenbedrijf en MARIN directeur Bas Buchner een contract waardoor het Havenbedrijf lid wordt van de MARIN Stakeholders Association (MSA).

De MSA werd in 2003 opgericht om de band tussen MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) en de maritieme sector te versterken. Vanaf dat moment vormden de betrokken bedrijven een garantiefonds om de toekomst van het instituut te garanderen. Ze doen ook actief mee in de MARIN Adviesraad die richting geeft aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd op de behoeften van de maritieme sector. De MSA is een unieke vorm van samenwerking tussen een kennisinstituut en het bedrijfsleven die alleen bij MARIN bestaat. Het geeft de sterke band aan tussen MARIN en de sector.

Bas Buchner: "We zijn erg blij dat de grootste haven van Europa de band met MARIN wil versterken. We hebben de afgelopen jaren veel werk voor het Havenbedrijf mogen doen, zoals bij de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte. Met ons brugsimulator- onderzoek en onze scheepvaartverkeer analyses dragen we zo bij aan een veilige, schone en effectieve Rotterdamse haven. Met het MSA lidmaatschap richten we deze samenwerking nu op de lange termijn. Met de inbreng van het Havenbedrijf in onze Adviesraad kunnen we ons nautische onderzoek nog sterker maken."COO Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam: "Sinds jaar en dag draagt MARIN bij tot innovatie en productvernieuwing in de haven. Met de deelname willen we het vertrouwen in de organisatie uitspreken en de continuïteit van de dienstverlening waarborgen. Het contract past in het streven van het Havenbedrijf de meest duurzame en veilige haven in zijn soort te worden."
 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions