Clicky


A76 bij Simpelveld richting Duitsland weer open

A76 bij Simpelveld richting Duitsland weer open
25-02-2016 14:21 | Ongevallen | auteur ANP

HEERLEN - De A76 bij het Limburgse Simpelveld is donderdagmiddag in de richting van Duitsland weer vrijgegeven. De weg werd woensdagmiddag afgesloten na een ernstig ongeval met een vrachtwagen met een lading brandbare vloeistof. De brandweer gaf de weg in de richting van Duitsland vrij nadat de vloeistof uit de vrachtwagen was gepompt.

Automobilisten in Zuid-Limburg wordt aangeraden nog de hele dag rekening te houden met oponthoud, zegt Rijkswaterstaat. Na het leegpompen van de vrachtwagen is begonnen met de berging van het wrak en kan het lichaam van de chauffeur geborgen worden. Ook het wegdek moet worden gesaneerd en de vangrail moet worden gerepareerd.

[update 16:30] Rijkswaterstaat meldt dat de linkerrijstrook richting Maastricht weer open is. De rechterrijstrook blijft voorlopig nog dicht ivm herstelwerkzaamheden. Onderzoek naar de toedracht van het ongeval is in volle gang. Er is nog niks bekend over oorzaak van het ongeval. De politie doet een beroep op getuigen van het ongeval zich te melden.