Clicky


Agri-hub bij HES-dochter EBS

Agri-hub bij HES-dochter EBS
19-03-2013 13:12 | Haven Nieuws | auteur de redactie
ROTTERDAM - European Bulk Services (E.B.S.) B.V., een dochterbedrijf van HES Beheer, gaat op haar Europoort Terminal een vlakloods van 65.000 m3 bouwen voor een vooraanstaande klant die deze terminal als agri-hub wil gaan gebruiken. Hiertoe is een langjarig contract gesloten. Dit betekent circa 1 miljoen ton extra aanvoer van agribulk op jaarbasis, een verdere verbetering van de winstgevendheid en een betere spreiding in het productenpakket vanaf medio 2014.

Tevens wordt, in het verlengde van de bestaande zeesteiger, door het Havenbedrijf Rotterdam een extra zeesteiger gebouwd met een diepgang van 16 meter. Deze wordt door EBS voorzien van een nieuwe hopper en een nieuw transportbandensysteem, dat aansluit op de bestaande transportbanden. Voorts wordt het huidige trein-/trucklaadstation herbouwd en uitgebreid. De bouw van de nieuwe vlakloods met bijbehorende transportbanden en de uitbreiding van het trein-/trucklaadstation zullen naar verwachting in de eerste helft van 2014 gereed zijn. De bouw van de nieuwe zeesteiger zal volgens de huidige planning begin 2015 klaar zijn.


De totale investering bedraagt circa € 18 miljoen. EBS zal deze nieuwbouw zelfstandig, met een banklening, financieren. Gesprekken met banken zijn gaande. De OR van EBS is om advies gevraagd.

EBS is er de afgelopen jaren in geslaagd om haar winstgevendheid te verbeteren, voornamelijk dankzij haar Laurenshaven Terminal. Voor de marginaal draaiende Europoort Terminal werden additionele activiteiten gezocht. Met dit langjarige contract zal ook de Europoort Terminal naar verwachting de komende jaren een structureel positieve bijdrage leveren.