Clicky


Vakbonden overleggen over sociaal plan bij DSV en UTi

Vakbonden overleggen over sociaal plan bij DSV en UTi
25-02-2016 10:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BORNE - FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen roepen binnenkort hun leden bij de logistieke bedrijven DSV Air & Sea, DSV Road en UTi Nederland bijelkaar. Onderwerp van gesprek is een centraal sociaal plan voor de werknemers van deze drie logistieke bedrijven.

Aanleiding is enerzijds de overname van UTi door de DSV Group die naar verwachting personele consequenties zal hebben. Gevreesd wordt dat de samenvoeging van DSV Air & Sea en UTi gepaard zal gaan met overcomplete functies en ontslagen.

Anderzijds baren de achterblijvende resultaten van DSV Road de bedrijfsleiding zorgen. Ook daar ligt een reorganisatie in de lijn der verwachting.

'Sociaal plan van enorm belang'

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport & Logistiek. "Met al die veranderingen in het verschiet is een goed sociaal plan van enorm belang. Een en ander zal waarschijnlijk sociale gevolgen hebben; wijzigingen van standplaats, overcomplete werknemers en zelfs gedwongen ontslag zijn niet uit te sluiten. Een sociaal plan moet voor werknemers van alle drie de ondernemingen dienen als vangnet."

Conceptvoorstel

Het management van DSV en UTi heeft de vakbonden een eerste voorstel voor een sociaal plan aangeboden. Volgende week maandag zal DSV dat conceptvoorstel aan de vakbondsbestuurders van CNV en FNV toelichten. Vervolgens gaan de vakbonden in gesprek met hun leden.