Clicky


Knapen Trailers breidt uit en verhoogt kwaliteit

Knapen Trailers breidt uit en verhoogt kwaliteit
25-02-2016 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEURNE - Kwaliteit is al jaren één van de kernbegrippen van Knapen Trailers. Op korte termijn gaat het Deurnese bedrijf nog een flinke kwaliteitstap voorwaarts maken. Achter de schermen werken ze al enkele jaren aan een groot kwaliteitsproject dat binnenkort wordt voltooid: De productie van nieuwe Knapen trailers wordt namelijk grootschalig gerobotiseerd. Dat betekent niet dat Knapen alleen nog maar standaard schuifvloertrailers produceert. Juist niet, want flexibiliteit is één van de speerpunten van dit project.

Klantvoordeel is een nóg hogere kwaliteit. Zo zorgt de vertrouwde constructie dat klanten de trailers jaren probleemloos kunnen gebruiken. Daarmee zijn gebruikers verzekerd van de hoogste restwaarde en de laagste totaalkosten.

Hiervoor breidt Knapen Trailers momenteel de fabriek verder uit met 3.100m². In de nieuwe fabriek komen drie hypermoderne productielijnen.

Bewezen constructie, hoogste kwaliteit

In een Knapen trailer zit 409,5 meter laswerk! De lasverbinding heeft zich de afgelopen 35 jaar bewezen als de sterkste en lichtste verbinding voor trailerconstructies. Materiaal hoeft zich bij een lasverbinding niet onnodig te overlappen. Dat scheelt veel gewicht. Bovendien is de afwerking van een gelaste bovenbouw visueel top en strak waardoor restwaarde van een Knapen trailer altijd hoog is.

Ook in termen van betrouwbaarheid is een lasverbinding zeer goed bestand tegen de intense belastingen die tijdens het rijden, laden én lossen ontstaan. Al sinds 1984 bouwt Knapen Trailers opleggers volledig uit aluminium. Deze jarenlange kennis en ervaring wordt nu gecombineerd met de modernste robot-techniek. Hiermee maakt Knapen Trailers een duidelijke keuze voor betrouwbaarheid én kwaliteit. De lasnaad staat aan de basis van dit kwaliteitsproduct.

Drie nieuwe productielijnen

Europa's modernste schuifvloertrailer-fabriek groeit verder. De fabriek van Knapen Trailers wordt momenteel compleet opnieuw ingericht. Het betreft een miljoeneninvestering waarvan het grootste deel wordt besteed aan nóg verdere kwaliteitsverhoging. Om een constante hoge kwaliteit te garanderen en om flexibel op de klantvraag in te spelen komen er drie moderne productielijnen:

1. Las- en handlingrobots voor de productie van de aluminium bovenbouw
2. Montagelijn voor standaard trailers
3. Montagelijn voor special trailers

Alle robots zijn uitgevoerd met de modernste lasergestuurde lasnaadvolgsystemen. De robots corrigeren parameters zoals snelheid en voltage real time tijdens het lassen. Zo is de inbranding optimaal. Doormiddel van meerdere lasers bepaalt de robot de juiste positie van de lasnaad. Dat garandeert een constante en hoge kwaliteit.

Speciaalbouw-afdeling groeit mee

Ondanks deze groei blijft de flexibiliteit om aan speciale klantwensen te voldoen gewoon bestaan. Knapen Trailers heeft een aparte speciaalbouw-afdeling waar specifieke schuifvloertrailers volledig naar klantwens worden gebouwd. Het ervaren 'special-team' vormt een belangrijk onderdeel van de Knapen-filosofie. Daarom krijgt de speciaalbouw-afdeling een prominente plek in onze nieuwe fabriek. Ook voor speciale klantspecifieke schuifvloertrailers blijft Knapen Trailers dus uw vertrouwde partner.

Nieuwe fabriek operationeel in juli

Achter de schermen loopt dit project al vanaf 2012. Inmiddels is de uitbouw van de fabriek in volle gang. De gerobotiseerde productielijnen worden geconfigureerd en de eindmontagelijnen ingericht. Ook de logistiek wordt de komende maanden omgebouwd. Begin juni wordt de nieuwe uitbreiding opgeleverd en vanaf juli zijn de gerobotiseerde productielijnen operationeel.

Knapen Trailers is klaar voor de volgende kwaliteit-stap! Met deze stap laat Knapen zien dat ze vertrouwen hebben in hun klanten. Ze maken een duidelijke keuze voor kwaliteit en betrouwbaarheid van de voertuigen. Samen met innovaties zoals onder andere de Dura-Floor (patent pending) en de PowerSheet® vertrouwt Knapen erop dat ze hun klanten ook in de toekomst van de beste schuifvloer-oplossingen blijven voorzien.