Clicky

 
Transport Online - Stremming Wilhelminasluis Zaandam voor scheepvaart

Stremming Wilhelminasluis Zaandam voor scheepvaart

Stremming Wilhelminasluis Zaandam voor scheepvaart
24-02-2016 10:32 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

ZAANDAM - De provincie Noord-Holland stremt de Wilhelminasluis in de Zaan in Zaandam voor alle scheepvaart van dinsdag 1 maart 06.00 uur tot vrijdag 11 maart 22.00 uur.

In deze periode worden de drempels in de vaargeul geplaatst en diverse andere werkzaamheden aan de sluishoofden uitgevoerd. De naastgelegen Wilhelminabrug en Beatrixbrug blijven beschikbaar voor wegverkeer.

Alternatieve routes scheepvaart

Voor de scheepvaart zijn gedurende de stremming twee alternatieve vaarroutes beschikbaar over het Noordhollandsch Kanaal. De route via Amsterdam-Purmerend is geschikt tot en met scheepvaartklasse III en via Den Helder-Alkmaar tot en met scheepvaartklasse IV. Om de hinder te beperken heeft de provincie in overleg met de beroepsvaart de bedientijden van de bruggen op zaterdag 5 maart verruimd.

Voordelen scheepvaart

Door de constructie van de nieuwe sluishoofden verder af te bouwen wordt de in- en uitgang van de sluis breder. Hierdoor kan de huidige breedtebeperking voor de schepen van de grootste klasse (CEMT-klasse Va, max 110x11,40 meter) deels worden opgeheven. Dit levert op korte termijn voordelen op voor de beroepsvaart en de riviercruisevaart. De verbreding gaat eind april in en is van tijdelijke aard. Zodra de werkzaamheden in de sluiskolk worden hervat, wordt een nieuwe breedtebeperking voor schepen van de grootste klasse van kracht. 

Aanvoer sluisdeuren

In de week van 21 tot en met 25 maart worden de vier nieuwe sluisdeuren van 8 bij 8 meter per schip aangevoerd. De deuren worden eerst aan de noordzijde en vervolgens aan de zuidzijde van de sluis in de wand van het sluishoofd gehangen. Het scheepvaartverkeer kan tijdens deze werkzaamheden gebruik blijven maken van de sluis.

Verbeterd ontwerp sluiskolk

Na april worden er enige tijd geen werkzaamheden uitgevoerd. In die tijd wordt door het ontwerpteam doorgewerkt aan het nieuwe ontwerp voor de sluiskolk. De Wilhelminasluis is het hele vaarseizoen 2016 beschikbaar. De werkzaamheden worden waarschijnlijk in het vierde kwartaal weer hervat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden