Clicky


Grootste deel trein Dalfsen weggetakeld

Grootste deel trein Dalfsen weggetakeld
24-02-2016 12:23 | Ongevallen | auteur ANP

DALFSEN - Het grootste deel van de dinsdag bij Dalfsen verongelukte trein is woensdagochtend geborgen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd. Even voor het middaguur werd het motorgedeelte, het kleinste maar zwaarste deel van de trein, van het spoor getakeld. Eerder waren al de eerste wagon en het tweede rijtuig weggehaald.

De trein bestond in totaal uit vier delen. De laatste wagon wordt volgens planning woensdagmiddag weggetakeld en dat is sneller dan waar ProRail op rekende.

De geborgen wagons worden in eerste instantie op diepladers in de buurt van het ongeval gestald. Pas later zullen de stukken van de trein naar een depot in Meppel worden gebracht voor verder onderzoek.

Als de trein helemaal verwijderd is, kan ProRail het spoor weer op orde brengen. Over een afstand van zo'n 200 meter moeten rails, bovenleiding en apparatuur worden vervangen. Omdat er diesel uit de trein is gelekt, moet waarschijnlijk een deel van de vervuilde grond af worden gegraven.

Hoe lang de herstelwerkzaamheden precies gaan duren, kan ProRail nog niet zeggen.

Reizigers kunnen op het traject tussen Ommen en Zwolle met de bus. Tussen Ommen en Emmen rijdt de trein nog wel gewoon. Om naar de Randstad te komen kunnen reizigers omreizen via Almelo.

De trein van Zwolle naar Emmen kwam dinsdagochtend in botsing met een overstekende hoogwerker. Daarbij kwam de treinmachinist om het leven.