Clicky


Jumbo naar de rechter om staking in slagerij Beilen

Jumbo naar de rechter om staking in slagerij Beilen
24-02-2016 00:11 | Binnenland | auteur ANP

VEGHEL - Jumbo wil via een kort geding voorkomen dat het personeel bij de centrale slagerij in Beilen vrijdag het werk neerlegt. Het supermarktbedrijf vindt de door FNV aangekondigde staking "disproportioneel'', liet het dinsdagavond weten.

Jumbo vindt de centrale slagerij niet meer passen bij zijn kernactiviteiten en kondigde begin dit jaar aan dat die op termijn wordt verkocht. FNV eist dat het Brabantse familiebedrijf dat besluit terugdraait of anders een werkgelegenheidsgarantie afgeeft voor minstens vijf jaar.

Die eis is volgens Jumbo niet realistisch, en bovendien voorbarig. "Pas als er geïnteresseerde kopers zijn, kan Jumbo met die partijen in gesprek gaan over de werkgelegenheid'', aldus het bedrijf, dat naar eigen zeggen druk bezig is het verkoopproces voor te bereiden en nog geen gegadigden in beeld heeft.

Jumbo belooft dat werkgelegenheid en zorg voor de medewerker belangrijke uitgangspunten zijn, en dat het alle relevante medezeggenschapsorganen bij het verkoopproces zal betrekken. Daar hoort FNV ook bij. Wel merkt het bedrijf op dat een vijfjarige baangarantie nergens in de branche voorkomt.