Clicky


Taiwanees technologiebedrijf TP Vision kent contract toe aan GEODIS

Taiwanees technologiebedrijf TP Vision kent contract toe aan GEODIS
23-02-2016 14:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - Het Taiwanese technologiebedrijf TP Vision (onderdeel van de TPV Group) heeft GEODIS de opdracht gegund voor het uitvoeren van de 3PL-activiteiten voor de Philips Consumer and Hospitality television business. De overeenkomst omvat opslag en distributie vanuit de logistieke high-tech campus van GEODIS in Venlo.

De werkzaamheden bestaan uit het verwerken van verkooporders afkomstig van TP Vision’s systeem, order picking, het voorbereiden van uitgaande zendingen en het managen van de fysieke distributie naar TPV’s eindklanten. Deze additionele business is gebaseerd op de huidige samenwerking met de TPV Group voor het Philips en AOC monitoren- en displaysvolume waarin GEODIS heeft bewezen te kunnen voldoen aan de overeengekomen Key Performance Indicators (KPI’s).

Door te kiezen voor het logistieke concept van GEODIS in Venlo heeft TPV direct toegang tot best practices in de high tech-markt. De warehouse campus staat garant voor flexibiliteit die nodig is om de piekvolumes efficiënt te kunnen verwerken, ongeacht welke periode. In deze 120.000 m² warehousing campus, is ruim 65.000 m² ingericht voor Fast Moving Consumer Electronics en waar vandaan dagelijks geconsolideerde orders voor diverse klanten Europa worden verzonden worden.

Blazej Maloszuk, Distribution Manager EMEA bij TPV, zegt: “Onze ervaring met GEODIS in Nederland de afgelopen achttien maanden, is zeer positief. In 2014 is GEODIS erin geslaagd de TPV monitor- en display-divisie succesvol te implementeren in een aanzienlijk korte tijd. Sindsdien heeft GEODIS bewezen de dynamiek van onze high-tech industrie te begrijpen en zich aan te kunnen passen aan sterk fluctuerende volumes.”

Garrelt van der Heiden, Business Development Manager Benelux bij GEODIS, zegt: “Wij zijn erg trots dat TPV voor een nieuwe partnerschap met GEODIS heeft gekozen. Dit contract is een bevestiging van onze leidende positie als logistieke dienstverlener in de high-tech industrie. Ons wereldwijde netwerk met eigen vestigingen stelt ons in staat om end-to-end-oplossingen aan te bieden. In combinatie met onze kennis en ervaring is dit erg aantrekkelijk voor bedrijven die onder andere in Azië gevestigd zijn.”

Vanwege de geografische ligging en de uitstekende infrastructuur naar de Europese markt, heeft GEODIS met de campus in Venlo een sterke positie. De warehousing-faciliteit van GEODIS is sterk beveiligd. Zo is de toegang beperkt tot geautoriseerde personen, de omgeving staat te allen tijde onder cameratoezicht en met slagbomen wordt de in- en uitgaande stroom aan materialen en vervoerders gecontroleerd.