Clicky


'Treinongeluk Dalfsen door inschattingsfout'

'Treinongeluk Dalfsen door inschattingsfout'
23-02-2016 12:25 | Ongevallen | auteur ANP

DALFSEN - Het treinongeluk bij Dalfsen is waarschijnlijk gebeurd doordat een kraanmachinist "een inschattingsfout'' heeft gemaakt. Dat heeft burgemeester Han Noten dinsdag gezegd. De man stak een beveiligde overweg over met een hoogwerker. Die werd geramd door de trein van Zwolle naar Emmen.

De machinist van de trein, een 49-jarige man uit Kampen, kwam bij de botsing om het leven.

De berijder van de hoogwerker, een 21-jarige man uit Zwolle, is aangehouden voor nader onderzoek. Hij heeft zichzelf net op tijd in veiligheid weten te brengen. Hij sprong van twee à drie meter hoogte naar beneden toen hij de trein zag naderen. "We hebben van ooggetuigen begrepen dat dit ternauwernood goed is gegaan'', aldus burgemeester Noten. De man is lichamelijk ongedeerd maar "afschuwelijk geschrokken''.

Vier treindelen kwamen op hun kant terecht. De trein ligt deels in de weilanden naast het spoor. "Het eerste beeld was verschrikkelijk, het ziet er echt dramatisch uit. Maar uiteindelijk valt het beeld mee'', zei de burgemeester.

De trein had in totaal ongeveer vijftien inzittenden. Twee van hen zijn naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht, vier anderen werden ter plekke behandeld. De passagiers zijn opgevangen in Ommen. Daar krijgen ze slachtofferhulp.