Clicky


Bergingsactiviteiten van Hoogenraad Transport overgenomen door van Amerongen BV

Bergingsactiviteiten van Hoogenraad Transport overgenomen door van Amerongen BV
23-02-2016 11:06 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

LEERSUM - Met ingang van 1 maart aanstaande neemt de Eerste Arnhemse Wegen- en Sleepdienst van Amerongen BV de lichte en zware bergings- en pechhulpactiviteiten over van Hoogenraad Transport V.O.F. te Leersum. De werkzaamheden zullen met ingang van deze datum plaatsvinden vanuit de vestigingslocatie aan de Max Planckstraat 10 te Ede. Begin april zullen de activiteiten van deze vestiging worden voortgezet vanuit een nieuwe locatie.

Het werkgebied van Hoogenraad Transport V.O.F. is een werkgebied dat van Amerongen Berging niet vreemd is. Reeds in 2003 wist van Amerongen zich gevestigd in hetzelfde verzorgingsgebied, toen met een vestiging in Bunnik. Door de krimpende markt heeft Hoogenraad begin dit jaar gekozen voor een herpositionering van het bedrijf in de markt en is uiteindelijk de keuze gemaakt om zich verder te gaan toeleggen op (auto)transport.

De bedrijfsactiviteiten van Hoogenraad zijn begonnen in 1964. In die tijd begon men als reparateur van exclusieve sportwagens in Driebergen. Sinds 1969 heeft men zich gevestigd in het centrum van Leersum. Op deze locatie werden de werkzaamheden van het bedrijf gestaag verder uitgebreid.

Van Amerongen Berging is feitelijk een nieuw bedrijf maar een oud begrip. De basis van het bedrijf is eveneens in de jaren zestig gelegd door Henk van Amerongen die inspeelde op de behoefte van 24/7 dienstverlening voor garages en overheden. In 2003 is het bedrijf verkocht aan Logicx Berging B.V. Sinds december 2010 heeft de voormalige eigenaar, door een veranderde visie bij Logicx Berging B.V., het bedrijf weten terug te kopen en is het weer als van ouds het familiebedrijf dat in de regio bekendheid geniet als 'de firma'.

De visie van van Amerongen Berging is om in de toekomst te blijven investeren in een versteviging van haar positie in de bergingsmarkt en de dienstverlening aan haar opdrachtgevers.