Clicky

 
Transport Online - Bloemenhandel kent slechte start 2016

Bloemenhandel kent slechte start 2016

Bloemenhandel kent slechte start 2016
22-02-2016 17:17 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AALSMEER (ANP) - Voor Nederlandse exporteurs van bloemen en planten viel de start van het jaar tegen. Hun omzet daalde in januari op jaarbasis met 6 procent tot 366 miljoen euro, blijkt uit nieuwe cijfers van brancheorganisatie VGB.

Naar belangrijke exportmarkten als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk werd een stuk minder aan snijbloemen en pot- en tuinplanten uitgevoerd. De handel naar Rusland zakte zelfs met 39 procent. Rusland kampt al een tijd met een economische crisis. Uitzonderingen vormden België en Polen, waarnaar juist meer werd geëxporteerd dan een jaar terug.

De exporteurs handhaven vooralsnog hun "gematigde optimisme'' over de afzetmogelijkheden dit jaar. De branche wijt het tegenvallende resultaat onder meer aan het koude, donkere en sobere weer aan het begin van het jaar. De plantenmarkt lijkt in februari al weer herstel te vertonen, de bloemenmarkt nog niet.

De domper van januari volgt overigens op een heel goed jaar voor de Nederlandse bloemen- en plantenhandel. De branche kende over heel 2015 een recordomzet van 5,6 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden