Clicky


Buschauffeur met de dood bedreigd in Tilburg

Buschauffeur met de dood bedreigd in Tilburg
22-02-2016 11:30 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Een 25-jarige Tilburger is zondagmiddag op de Beethovenlaan in Tilburg aangehouden omdat hij een buschauffeur met de dood bedreigd zou hebben.

De chauffeur van lijn zes deed aangifte. Op het Wagnerplein stapte een man in die vroeg of hij richting centrum reed, de chauffeur ontkende dit en wees naar een andere halte. Toen wilde de man toch een dagkaart en legde  al vloekend een briefje van 5 euro neer. Hierop zei de busbestuurder dat een dagkaartje zes euro kostte. Hierop werd de man nog bozer waarna de chauffeur hem het geld terug gaf en verzocht de bus te verlaten. Hierop ging de man toch in de bus zitten.

Toen hij in de gaten kreeg dat de aangever de verkeersleiding informeerde stond hij op en riep dreigend: “Ik maak je kapot” en woorden van een dergelijke strekking. Hierna verliet hij de bus waarna de chauffeur direct doorreed. De verdachte ontkende op die manier gedreigd te hebben, hij had wel iets geroepen dat dreigend overgekomen kan zijn omdat hij zich gediscrimineerd voelde, aldus de politie.