Clicky


Nieuwe Volvo FM voor Bouwes Transport

Nieuwe Volvo FM voor Bouwes Transport
22-02-2016 10:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

WARMENHUIZEN - Recentelijk heeft Bouwes Transport een nieuwe Volvo FM in ontvangst genomen. Met deze nieuwe vrachtwagen viert het bedrijf tevens haar 15-jarig jubileum. Chauffeur en tevens eigenaar van de nieuwe Volvo wordt Hans Bouwes.

Het betreft een Volvo FM 420 8x2 Tridem euro 6 volledig luchtgeveerd met gestuurde voor en naloopas uitgevoerd met dynamic steering geleverd door Volvodealer van der Linden van Sprankhuizen Langedijk.

Door de geavanceerde luchtvering van Volvo zo in te regelen kon worden volstaan met een 9 tons vooras en tridem opstelling, daardoor optimale uitnutting van de aslasten. De gestuurde voor en naloopas maken het een zeer wendbaar voertuig

De vrachtwagen is voor zien van een HMF 5020 K6  kraan (6 hydraulische delen + 1 hand deel) totaal 18,9 meter giek voorzien van EVS, het stabiliteitssysteem van HMF. Deze calculeert de stabiliteit van het voertuig voordurend en neemt de eventuele belading mee in zijn berekening,hierdoor kan zelfs voorover de cabine of met eventueel minder dan volledige uitstempeling toch het volledige kraanprogramma benut worden.

De compacte opbouw is rondom voorzien van rvs uitschuifbare lades en kisten, en ook de laadbak is voorzien van vele rongpotten en afbindmogelijkheden, wat de ladingzekering vergemakkelijkt.

Zowel de kraan als de opbouw zijn geleverd door CCH Halsteren.