Clicky


De Waard Transport gaat voor Euro 6

De Waard Transport gaat voor Euro 6
20-02-2016 18:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

Vandaag, zaterdag 20 februari, heeft Bedrijfswagen Service Friesland de eerste nieuwe investering aan De Waard Transport & Overslag mogen afleveren.  Deze prachtige nieuwe voorloopas trekker, DAF XF FTG, uitgevoerd met een krachtige Paccar Euro 6 motor, past precies bij de mannen van De Waard.

De Waard Transport & Overslag houdt zich bezig met transportwerkzaamheden over land en water in de infra en bouwsector. Tevens verzorgen zij met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen door middel van transportbanden en trechters.

De Waard heeft vestigingen in Sneek, Meppel en Zeewolde en is met hun materieel actief in geheel Nederland.

Deze uitbreiding voldoet aan de laatste milieukundige eisen. En deze investering is niet de laatste welke de firma De Waard heeft gedaan. In het najaar zal een groot deel van de huidige zandkippers vervangen worden door vijf nieuwe Ginaf  trucks, ook weer uitgevoerd met de schone Euro 6 Paccar Motoren.

De Waard en Bedrijfswagen Service Friesland (BSF) hebben elkaar gevonden bij de ontwikkeling van de nieuwbouw plannen van BSF. Op dit moment zijn de mensen van De Waard druk bezig met het grond en straatwerk van de nieuwbouw van BSF in Leeuwarden.

De nieuwe DAF, FTG, is uitgevoerd met de ruime XF cabine. Deze cabine biedt zowel  comfort als een geweldige leef ruimte voor de chauffeur. De luxe stoel, de koelkast en de airco geven de chauffeur een fantastische werkomgeving. De truck is uitgevoerd met een AS-Tronic versnellingsbak welke de chauffeur optimaal bedienings gemak geeft, en de rust  welke hij nodig heeft om zijn aandacht optimaal op de weg te kunnen houden. 

Om de aandacht scherp te houden  wordt hij geholpen door alle toegepaste veiligheid systemen, zoals adaptieve cruise controle (ACC), Lane depature warning (LDW), Voertuig stabiliteits controle (VSC) en  een automatisch elektronisch rem systeem (AEBS). Ook voor wat betreft het zuinig rijden wordt de chauffeur ondersteund met het Driver Proformance Assistens (DPA).