Clicky

 
Transport Online - Kahn: ING eiste tweede topondernemer voor redding V&D

Kahn: ING eiste tweede topondernemer voor redding V&D

Kahn: ING eiste tweede topondernemer voor redding V&D
20-02-2016 11:08 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De redding van V&D is mede mislukt doordat CoolCat-topman Roland Kahn geen tweede topondernemer aan zich wist te binden. Dat was een eis van zijn bank ING om een lening te krijgen. Kahn zegt dat zaterdag tegen NRC Handelsblad.

"Ze hadden eisen ten aanzien van de hoeveelheid eigen vermogen die ik zou inbrengen. En ten aanzien van de eigendomsstructuur van V&D. ING was bang dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ze wilden dat zich nog een topondernemer aan dit verhaal zou verbinden. Daar was geen tijd voor. Ik had die vrijdagochtend al wel met een topondernemer gesproken, maar die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt”, aldus Kahn.

Kahn had ING om een krediet van 75 miljoen euro gevraagd. Zelf was hij bereid 25 miljoen in V&D te steken. "Daar kwam nog eens 25 miljoen bij van de familie Van Eerd, van Jumbo. (..) De mannen van IEF wilden er 10 miljoen van hun eigen poen in stoppen. De verhuurders zouden 100 miljoen bijdragen aan de verbouwing van de panden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats